Meni Strani
TwitterFacebookInstagram
Meni Kategorij

Neverjetne gore – Gorenjska muzejsko-planinska transverzala

Muzeji na Gorenjskem predstavljamo nov skupni projekt, povezan z najvidnejšo naravno značilnostjo v tem delu Slovenije. Gore so sicer danost mnogih držav, a verjetno le Slovence zaznamujejo s tako močno narodno identiteto. Predstavljajo nam simbol samostojnosti in spodbujajo k ohranjanju širšega alpskega prostora.
V okviru projekta je bila vzpostavljena Gorenjska muzejsko-planinska transverzala. Vodnik po Gorenjski muzejsko-planinski transverzali nas vodi od hriba do hriba, vmes pa obiščemo še vseh šest gorenjskih muzejev. Ob njihovem obisku se v dnevnik odtisne žig, zbrani žigi in rešene naloge v vodniku pa bodo nagrajeni z lepimi nagradami Planinske zveze Slovenije in Verige d.o.o .
Neverjetne gore vabijo tudi manj “muzejske” obiskovalce, ki se bodo podali na Geolov (Geocaching). Zakladi bodo iskalce čakali v muzejih in na vrhovih transverzale. Prvih 100 obiskovalcev, ki bodo prehodili celotno Gorenjsko muzejsko-planinsko transverzalo in prvih 150, ki bodo našli vse zaklade po naših muzejih, bomo nagradili s sledljivčki.
Pojdimo #skupajdovrha na #neverjetne gore!

Skupna vstopnica za 6 muzejev vključuje Vodnik po Gorenjski muzejsko – planinski transverzali

Družinska: 17 €
Odrasli: 8 €
Mladina: 6€
Upokojenci: 6€

Vodnik je na voljo tudi samostojno po ceni 5,00 €.

Pin It on Pinterest