Meni Strani
TwitterFacebookInstagram
Meni Kategorij

Poletna muzejska noč 2016

V soboto, 18.6.2016 vabljeni na OTROŠKO NOČ V MUZEJU, na koncert družinskega tria Volk Folk iz Iliriske Bistrice, ter 22:00 Nočno vodstvo po stalnih zbirkah.

Delavnice, vodenje in koncert, ki se bodo odvijali v Pollakovi kajži Tržiškega muzeja so brezplačni.

18:00 – Otroška noč v muzeju

Tržiški muzej pripravlja posebno doživetje za otroke. Ti bodo spoznali muzej, iskali skrite zaklade, poslušali pravljico, v muzeju prespali in se zjutraj prebudili v okolju, ki ga bogatijo predmeti tržiške dediščine.


21:00 – Koncert družinskega tria Volk Folk iz Ilirske Bistrice

Trio Volk Folk iz Ilirske Bistrice je družinski godčevski trio, ki nadaljuje godčevsko in pevsko tradicijo svojih prednikov. V njem igrajo oče Romeo Volk, hči Nina in sin Gregor; igrajo več inštrumentov, največkrat pa violino, kontrabas, diatonično harmoniko in oprekelj. Na koncertu bodo predstavili bogastvo in pestrost slovenske ljudske glasbene dediščine – tako pevske kot inštrumentalnoglasbene. Zapeli in zagodli nam bodo po starem in pričarali vzdušje, ko naš svet še niso obkrožale zvočne kulise radia in televizije.


22:00 – Nočno vodstvo

S primerno lučjo osvetljeni muzejski predmeti v dobijo poseben čar, zato vas po koncertu Tria Volk folk vabimo na strokovno voden sprehod po muzeju, na katerem bo mogoče podrobneje spoznati zgodbe iz življenja in dela tržiških usnjarjev in čevljarjev ter zgodovino slovenskega in tržiškega smučanja.


Poletna muzejska noč

Pin It on Pinterest