0
Povzetek košarice

Košarica je prazna

Dodaj izdelke

Počitniški teden v Tržiškem muzeju

Že imaš načrte za počitnice?

Od 19. do 23. avgusta se nam lahko pridružiš v Tržiškem muzeju na muzejskem počitniškem tednu.
Počitniški teden v Tržiškem muzeju

Si želiš počitniški teden preživeti ob odkrivanju muzejskih skrivnosti, ustvarjati, se igrati in se družiti z vrstniki? Če je tvoj odgovor DA, te v tednu med 19. in 23. avgustom 2024 vabimo v muzej. Družili se bomo vsak dan od 8. do 16. ure, vmes si bomo pripravili tudi malico in kosilo.

Število udeležencev je omejeno, zato so prijave (izpolnjena prijavnica) obvezne. Izpolnjeno prijavnico pošljite elektronski naslov: trziski.muzej@guest.arnes.si ali sonja.koren-valjavec@guest.arnes.si, lahko jo prinesete tudi osebno v muzej. 

Prijave sprejemamo do zapolnitve mest. 

Program je primeren za otroke, stare med 7 in 12 let.

Cena: 100 € za prvega otroka, 80 € za drugega otroka.

LINK DO PRIJAVNICE

PROGRAM 

 • 19. 8. 2024 – VELIČASTNA MOČ VODE
  Prvi dan bomo raziskovali vodo. Na kakšne načine so bili prebivalci Tržiča povezani z vodo? Za kaj vse je bila nujna, od kje je prišla, kako so uporabili njeno moč? Raziskali bomo kotičke mesta, ki so bili povezani z vodo, vodo bomo uporabili, da si bomo skuhali kosilo in se z njo igrali na muzejskem vrtu.
 • 20. 8. 2024 – ALPINISTI, OSVAJALCI NEDOSTOPNIH KOTIČKOV SVETA
  V galeriji Atrij si bomo ogledali razstavo o alpinistih in njihovih podvigih na najvišjih vrhovih sveta. Spoznali bomo opremo, ki jo potrebujemo za plezanje in hojo v gore, se naučili zavezati nekaj različnih vozlov, ustvarjali bomo na ustvarjalni delavnici in se igrali različne igre.
 • 21. 8. 2024 – DAN IZ ŽIVLJENJA NAŠIH PRABABIC
  Dan bomo skušali preživeti tako, kot so to počele naše babice in prababice. Raziskali bomo Kurnikovo hišo, si pripravili kosilo v krušni peči, napisali pismo, se preizkusili v pranju perila in se igrali stare igre.
 • 22. 8. 2024 – SKRIVNOSTNI SREDNJI VEK
  Svoje znanje o življenju v srednjem veku bomo preizkusili v kvizu in kot muzejski detektivi poiskali odgovore v muzeju. Spoznali bomo srednjeveške načine bojevanje, si izdelali loke in se preizkusili v lokostrelstvu. Ustvarjali bomo na delavnici in se igrali srednjeveške igre.
 • 23. 8. 2024 – POSTANI UMETNIK ZA EN DAN
  Dan bomo pričeli z muzejskim izzivom in raziskovali, kaj vse je umetnost. Spoznali bomo različne oblike umetnosti, nekatere od njih bomo na delavnicah tudi preizkusili.


Nazaj na seznam