Meni Strani
TwitterFacebookInstagram
Meni Kategorij

Lila Prap – Dinozavri, zmaji, ptiči?!

Od nedelje, 5. septembra 2021 dalje vas vljudno vabimo na ogled razstave ilustratorke Lile Prap Dinozavri, zmaji, ptiči?! v Galerijo Paviljon NOB.

Lila Prap je izjemno priljubljena in mednarodno uveljavljena ilustratorka in pisateljica. Njen opus obsega 17 unikatnih slikanic, ki so bile objavljene v kar 38 državah. Na svetovnem sejmu otroških knjig, ki vsako leto poteka v Bologni, je bila dvakrat izbrana med 97 reprezentativnih ilustratorjev sveta, v Chicagu leta 2002 pa med deset. Dvakrat je bila nominirana za najvišjo nagrado za otroško literaturo – za Andersenovo nagrado.

V Tržiču bodo na razstavi zaživele ilustracije iz slikanic Dinozavri?!, Zmaji?! in Ptiči?!, nekatere bodo celo povečane in postavljene v prostor. Pisano razstavo bodo spremljale, prav tako kot v knjigah, radovedne kure, ki bodo na igriv način odkrivale posebnosti razstavljenih (ilustracij) živali. Obiskovalci bodo lahko preverili, če je tržiški zmaj edini, ki se je izvalil iz petelinjega jajca!

Razstava bo na ogled od nedelje, 5. septembra. Druženje z avtorico pa bomo zaradi njene odsotnosti pripravili v oktobru.

V primeru spremenjenih razmer in ukrepov si pridržujemo pravico do spremembe ali odpovedi razstave, kar bo objavljeno na spletni strani Tržiškega muzeja.

Razstava bo na ogled do 30. 10. 2021.

Galerija Paviljon NOB, Predilniška cesta 12, 4290 Tržič.

Odpiralni čas:
torek—petek 10.00—12.00, 16.00—18.00
sobota 10.00—12.00

Pin It on Pinterest