Meni Strani
TwitterFacebookInstagram
Meni Kategorij

Brane Povaley – Bipolar

Spoštovani!

Od četrtka, 18. marca 2021 dalje vas vljudno vabimo na ogled slikarske razstave Braneta Povaleya Bipolar v Galerijo Paviljon NOB.

Slikar Brane Povaley živi, dela in ustvarja v Tržiču. Svojo likovno pot je posvetil raziskovanju barvnega zlatega reza, ki ga je teoretično podprl z umetniškim manifestom, praktično pa s svojimi slikarskimi stvaritvami. Bil je član skupine 77, ki je leta 1978 dobila gorenjsko Prešernovo nagrado za projekt Prt na preprogi. Leta 2002 je skupaj z Vido Dežman prejel srebrno Kurnikovo plaketo za izdajo ljudskih pripovedk Tržiške zmajske.

Izbrane barve in barvni odtenki predstavljeni na razstavi Bipolar v opazovalcu zbudijo občutek harmonije. Izbira motivike barvno pomirjenost zamaje z obravnavo bipolarnosti – psihološke motnje, ki se kaže v obliki skrajnega nihanja razpoloženja. Povaley na večini slik prikaže dve figuri, včasih bolj, drugič manj »raztrgani« in ločeni. Avtor gledalce povabi tudi k lastni interpretaciji naslikanih motivov, saj želi, da se jih slike dotaknejo na osebni ravni.

Razstava bo na ogled do 30. aprila 2021.

Slovesnega odprtja razstave zaradi preprečevanja širjenja COVID-19 izjemoma ne bo. Vabimo vas na samostojen ogled. V primeru spremenjenih razmer in ukrepov si pridržujemo pravico do spremembe ali odpovedi razstave, kar bo objavljeno na spletni strani Tržiškega muzeja.

Galerija Paviljon NOB, Predilniška cesta 12, 4290 Tržič.
Odpiralni čas:
Torek—petek 10.00—12.00, 16.00—18.00
Sobota 10.00—12.00

Pin It on Pinterest