Meni Strani
TwitterFacebookInstagram
Meni Kategorij

Lučka Koščak – Bojevnica

Vljudno vabljeni na ogled kiparske razstave Lučke Koščak, Bojevnica v Paviljon NOB. Razstava bo odprta od petka, 23. oktobra 2020

Kiparka Lučka Koščak je sodobna umetnica, prepoznana tako v Sloveniji kot v tujini. Študirala je v Ljubljani in Ženevi ter je še danes razpeta med obema mestoma.

Lučka Koščak najraje ustvarja z naravnimi materiali. Izhaja iz realističnih podob, ki pa jih predrugači tako, da izražajo njeno sporočilo. Kot pravi sama, so njene skulpture večkrat simboli, ki nam pomagajo, da se pomirimo in pridemo v stik s seboj.

Za Tržiški Paviljon je zasnovala posebno razstavo, ki jo je navdihnila ženska figura v skulpturi Stojana Batiča pred vhodom v Galerijo Paviljon NOB. Razstava je tako posvečena ženski. Sodobni ženski. Ker se, po njenih besedah, »ženske še vedno borimo, smo vztrajne in potrpežljive ter hkrati zmožne neskončno ljubiti.«

Svečanega odprtja razstave ne bo.

V primeru spremenjenih razmer in ukrepov povezanih s COVID-19, si pridržujemo pravico do spremembe ali odpovedi programa, kar bo objavljeno na spletni strani Tržiškega muzeja.

Razstava bo na ogled do 21. 11. 2020.

Galerija Paviljon NOB, Predilniška 12, Tržič
Odpiralni čas:
Torek–petek 10.00–12.00, 16.00–18.00
Sobota 10.00–12.00

Pin It on Pinterest