Meni Strani
TwitterFacebookInstagram
Meni Kategorij

Veno Dolenc – Moč domišljije

Spoštovani!

Vljudno vabljeni na odprtje razstave ilustracij Moč domišljije Vena Dolenca, ki bo v četrtek, 6. septembra 2018, ob 18. uri v Galeriji Paviljon.

Slikar, ilustrator, pesnik in glasbenik Veno Dolenc nas bo tokrat presenetil z ilustracijami za otroke iz slikanic O skopuhu, ki se je skril v blagajno, Sanje male miške in knjig Visoko v gorah, globoko v vodah in Moč ti je dana. Avtor z mojstrsko risbo upodablja junake iz svoje bogate domišljije, ki ne pozna meja, in z izjemnim občutkom za človeške like poudarja njihove značajske poteze. Njegove ilustracije s pravo mero humorja, ponekod tudi satiričnosti ter hudomušnimi vsebinskimi poudarki prisrčno zabavajo bralce in gledalce vseh generacij.

Na odprtju razstave bo v kulturnem programu nastopila Melita Osojnik, priznana ustvarjalka za otroke, pevka in pisateljica. Dogodek bo popestrila z zabavno glasbeno-animacijsko predstavo, ki je primerna za otroke od 3. leta starosti dalje.

Za mlade in najmlajše bodo bibliotekarji Knjižnice dr. Toneta Pretnarja ob razstavi pripravili ure pravljic, ki bodo ob četrtkih, ob 17. uri. Za skupine iz vrtca bodo po predhodnem dogovoru pripovedovali pravljice, ki jih ilustriral Veno Dolenc.

Razstavo bo odprl župan Občine Tržič mag. Borut Sajovic.

Razstava bo na ogled do 26. 10. 2018.

Paviljon NOB je odprt:
torek-petek 10.00–12.00, 16.00–18.00
sobota 10.00–12.00

Pin It on Pinterest